Kampvuur

Kampvuurtje

Een kampvuurtje hoort bij vakantie en vakantie hoort bij een kampvuurtje vinden wij. Op de Dijksehoeve brandt altijd wel ergens een vuurtje: voor de gezelligheid, voor de warmte, om op te koken of om marshmallows te roosteren. Bij een kampvuur ontstaan de mooiste gesprekken, spannendste verhalen en mag het ook gewoon stil zijn…

Wanneer: Zo vaak mogelijk

Kosten: 1 mand stookhout gratis bij je reservering

Bierproeverij

‘Onze’ huisbrouwer Stefan verteld heel graag en heel smakelijk over alle bieren die in de Dijksehoeve koelkast staan. Luisteren, proeven, vragen stellen en nog wat proeven. Een heerlijke avond bij het kampvuur praten over bier en ervan proeven…wat wil je nog meer?

Wanneer: Regelmatig na inventarisatie en bij voldoende animo.

Kosten: € 10,- per persoon

Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft

Elke vrijdag gaat Oma (met hulp van Opa) aan de slag in de keuken om weer een heerlijk potje op tafel te zetten. Lekker makkelijk als je net bent gearriveerd op de camping en ook erg leuk om elkaar aan die lange tafel te leren kennen: Brabantse gezelligheid.

Wanneer: Elke vrijdag rond 18.00 uur

Kosten: t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 5,-, 12+ € 12,50

Dier Natuur(lijk)

Pony pickup vanaf de camping en vervolgens wandel je samen naar stal ‘Mijntje Stable’. Daar ga je onder professionele begeleiding pony`s poetsen, mooi maken, hooi geven, knuffelen en een circuitje mee wandelen.

Wanneer: Elke zaterdag van 10.00 uur tot 11.30 uur

Kosten: € 10,- p.p. incl. een certificaat, drinken en wat lekkers (geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar)

BBQ Beleving

‘Onze’ pitmaster neemt je gedurende 3 uur mee in de smakelijke wereld van BBQ verdeeld over 6 heerlijke gangen. Het is elke keer weer een verrassing welk (streek)product er nu weer aan bod komt, maar een ding is zeker: deze watertandende beleving wil je niet missen.

Wanneer: Regelmatig na inventarisatie en bij voldoende animo

Kosten: t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 16 jaar € 1,- per levensjaar en 16+ € 23,50

Eitjes rapen

Als dank voor jullie etensresten doen onze kippen hun stinkende best om elke dag een eitje te maken. Het is soms een heuse wedstrijd wie er weer een eitje te pakken heeft.

Wanneer: 1 ei per kip per dag

Kosten: Gratis, als dank voor je etensresten

Pizza Avond

Heb je weleens pizza op uit een houtoven? Deze smaakt echt wel veel lekkerder dan anders. Tijdens de Pizza Avond op de Dijksehoeve mag je zoveel pizza`s eten als je wilt. Eerst zelf beleggen met lekkere dingen en dan schuift onze pizzabakker (Geert) ze voor je in de houtoven, een paar minuutjes wachten en smikkelen maar…

Wanneer: Een vaste avond in de week (nog te bepalen)

Kosten: t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 16 jaar € 1,- per levensjaar en 16+ € 23,50

Knijntjes

Diertjes knuffelen

Op de Dijksehoeve lopen verschillende dieren die maar wat graag geknuffeld of verzorgd willen worden. Zo hebben we konijntjes, schaapjes en kippen. En als dat nog niet genoeg is kun je elke zaterdag mee naar de pony`s in de buurt (zie Dier Natuur(lijk))

Wanneer: Zo vaak je wilt

Kosten: Gratis (Dier Natuur(lijk) kost €10,-)

Koken op houtvuur

Kampvuurkoken

Hou jij van buiten leven en ook van buiten koken? Wij ook! We hebben er dan ook voor gezorgd dat je op de Dijksehoeve niks te kort komt als het gaat om buitenkoken. Potten en pannen, Dutch Ovens, marshmallow prikkers, popcorn-pan, tosti-ijzer en kampvuur-gereedschap, het ligt allemaal in t Braayhuis klaar om gebruikt te worden. Bij iedere tent is een grillrooster, vuurschaal en BBQ. En is het wat minder goed weer, dan kun je altijd nog ’traditioneel’ op gas koken in t Braayhuis. Smakelijk buiten eten!

Wanneer: Zo vaak je wilt

Kosten: Alleen voor de ingrediënten