De omgeving van de Dijksehoeve is rijk bevoorrecht met mooie, aantrekkelijke en uitdagende (vakantie) bezigheden of uitstapjes. Je mag natuurlijk ook helemaal niks doen en lekker genieten van de rust en mooie omgeving, maar dat hoeft niet!
Een kleine greep uit al het moois in de buurt:

Natuurgebied de Maashorst
Klimpark Uden
Kasteel Heeswijk
Bedafse Bergen Uden
Alpacafarm Vorstenbosch
Sterrenwacht Halley Heesch
Golfbad Oss
Hullie Speelboerderij Uden
Museum Jan Cunen Oss

Eten en drinken

Eetcafe ’t Pumpke Nistelrode
Boerderijterras Het Venster Vinkel
Restaurant Smook Vorstenbosch

Centrum `s Hertogenbosch 20 km
Centrum Nijmegen 33 km
Centrum Eindhoven 34 km

Hou je van wandelen of fietsen, dan val je helemaal met je neus in de boter! Op 300 meter vanaf de Dijksehoeve ligt knooppunt 42 voor fietsers en knooppunt 5 voor wandelaars. Zowel de fiets-als wandelroute komen langs de Dijksehoeve. Hier een tip voor een mooie fietsroute van 9 km (scan de QR code):

Ook loopt het Planetenpad langs de Dijksehoeve, een wandel/fietstocht in schaalmodel van ons zonnestelsel, waarbij de planeet Jupiter als ‘stop’ tegenover de Dijksehoeve staat.

Door de fiets-en wandelroutes komt het op een mooie dag regelmatig voor dat men vraagt ‘Wat is dat voor een plant tegenover jullie?’. Tegenover de Dijksehoeve is namelijk een uitgestrekt veld, van maar liefst 25 hectare aan frambozenplanten, compleet met verharde paden om ook heerlijk eens doorheen te kunnen wandelen.

Frambozenveld tegenover de Dijksehoeve
Het frambozenveld tegenover de Dijksehoeve