Algemene informatie

🗣️ Elke dag, tussen 10.00 uur en 11.00 uur zijn wij op de camping aanwezig en beschikbaar voor vragen/opmerkingen of voor een gezellig praatje. 

🥐 Elke dag vóór 20.30 uur kan je broodjes bestellen voor het ontbijt de volgende dag. De bestellijst vindt je in de Bienie Bar. Voor zaterdag is een compleet gevulde ontbijtmand met streekproducten te bestellen (> 12 jr. € 11,- p.p. en < 12 jr. € 5,50- p.p.). Het ontbijt staat om 09.00u klaar in de Bienie Bar.

🛒 Als je iets wilt gebruiken uit ons winkeltje, mag je dat pakken en opschrijven in het schriftje. Aan het einde van je verblijf doorlopen we samen het schriftje en mag je afrekenen wat je gebruikt hebt. 

🥘 Op vrijdagavond is er rond 18.00 uur ‘eten wat de pot schaft’. (> 12 jr. €13,00 p.p. en < 12 jr. € 6,50 p.p.). Graag donderdag vóór 12.00 uur doorgeven als je mee wilt eten. 

🤫 Vanaf 22.00 uur graag de muziek uit en zachter praten a.u.b.

🌐 In de Bienie Bar is wifi. De wifi-naam is kampeerbeleving en het wachtwoord is dijksehoeve29. 

☎️ Mocht je ons nodig hebben, dan kun je ons appen of bellen op 06-82019597.

🎦 Voor jouw en onze veiligheid hangt er een camera in de Bienie Bar en bij de parkeerplaats.

🕰️ Op de dag van vertrek vinden we het fijn als je je tent om 10.30 uur uit bent. Laat het even weten wanneer je weer gaat i.v.m. de eind-afrekening en laat het even weten als er per ongeluk wat kapot is gegaan. Hoe je je tent mag achterlaten staat beschreven in de QR code ‘Dag van vertrek’. 

👥 Wil je visite ontvangen op de camping? Dat is in beperkte mate geen probleem. Geef het van tevoren even aan ons door a.u.b.. Voor visite vragen wij €5,50 p.p. 

Voorzieningen op de Dijksehoeve

Op de Dijksehoeve zijn de volgende voorzieningen:

🍻 de Bienie Bar met:

🛒 Landwinkeltje met diverse (streek) producten

   🧲 Magnetron

   💧Waterkoker (thee is gratis)

   ☕ Koffiezetapparaat (koffie is gratis)

🌡️ Graag de grote drankkoelkast niet gebruiken om eigen spullen koud te leggen a.u.b., de koelkast in het Bakhuys en in je tent mag je gebruiken.

📻 In de bar staat een geluidsinstallatie. Die is vrij te gebruiken waarbij het uitgangspunt is: ben anderen niet tot last en na 22.00 uur mag de muziek uit. 

🎲  Spellenkast 

📚 Boekenkast

   🕹️Retro Arcade Gamekast vol met klassieke videogames (de werking hangt ernaast)

🚽Toilet; hier in het buitengebied hebben wij een drukriool. Dit riool is extra gevoelig voor verstopping. Daarom graag alleen wc-papier doorspoelen (geen vochtige doekjes of menstruatieproducten)

Degene die `s avonds het laatst in de Bienie Bar is geweest, graag de lampen uit maken a.u.b.

🔥 Terras met vuurschaal en pizza-oven. Deze zijn vrij te gebruiken, maar hou altijd de veiligheid in acht. Dit betekent o.a. dat het vuur gecontroleerd moet zijn en er altijd een emmer of gieter bij moet staan. Het is niet toegestaan vloeibare brandstoffen te gebruiken.

De verlichting van het buitenterras gaat vanzelf uit.

🍳 In ons Bakhuys vindt je alles om te koken. Graag wat je gebruikt schoonmaken en weer terug op zijn plek leggen. De gietijzeren pannen alleen schoonmaken met water (zonder schoonmaakmiddel) en nadien weer in oliën aub. 

🥗 Pluktuin/bloementuin. Pluk hieruit wat je wilt.  

🥚 Pak gratis je eigen eitje bij onze kippen

🧼 Centrale afwasgelegenheid

🚿Badhuys met 2 douches, wasbak en toilet

Prijslijst opties

Houtgestookte Hottub € 55,00 per 4 uur

Late vertrek op zondag (17.00u i.p.v. 10.30u) € 5,50 p.p.

Hond € 5,50  per nacht (max. 2 per tent)

Ontbijtmand >12 jaar € 11,00 p.p.

Ontbijtmand <12 jaar € 5,50 p.p.

Gebruik kinderstoel € 8,00 (per verblijf)

Gebruik kinderbedje € 8,00 (per verblijf)

Extra mand stookhout € 8,50

Gebruik handdoeken pakket (2 stuks) € 5,00

Gebruik theedoeken pakket (2 stuks) € 5,00

Eten wat de pot schaft (op vrijdag) <12 jaar € 6,50 

Eten wat de pot schaft (op vrijdag) >12 jaar € 13,00

Houtgestookte Hottub

Wil je eens écht ontspannen tijdens je verblijf op de Dijksehoeve? Boek dan onze houtgestookte hottub en geniet met een heerlijk glas wijn van het uitzicht van de Brabantse polder of van een mooie maan met flonkerende sterren. Onze hottub biedt voldoende privacy waardoor je (samen) even heerlijk kunt ontspannen.

Onze houtgestookte hottub is geschikt voor maximaal 6 personen en is dagelijks te boeken voor de volgende tijdsblokken: 

 • 09.00u – 13.00u
 • 14.00u – 18.00u
 • 19.00u – 23.00u

De kosten: € 55,00 en dat is inclusief:

 • 4 uur genieten
 • een heerlijke fles lokale witte wijn
 • gebruik badjas en badslippers
 • genoeg stookhout
 • uitzicht over de Brabantse polder

De Tent 

Je tent is een De Waard tent. De tent is een klassieker en dat betekend dat je er ook als zodanig mee om moet gaan; o.a. voorzichtig met de ritsen en met het tentdoek. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er niks tegen het doek aan staat!

Je tent heeft een lichtsnoer buiten, deze kun je bedienen links op de koelkast.

Wij houden van een kampvuurtje ❤️ Je mag een beschaafd kampvuurtje maken bij je tent in de daarvoor bestemde vuurschaal op de vuurvaste ondergrond. Hou hierbij altijd de veiligheid in acht. Dit betekent o.a. dat het vuur klein moet zijn en er altijd een emmer of gieter bij moet staan. Het is niet toegestaan vloeibare brandstoffen te gebruiken. Let bij het maken van een kampvuurtje ook op de wind zodat je tent, of die van de buren, geen gevaar of hinder ondervindt. 

Je mag ook BBQ’en bij je tent. Ook hiervoor is het gereedschap in het Bakhuys te vinden. We vinden het fijn als je het BBQ rooster na gebruik weer schoonmaakt

Je tent is voorzien van 10A elektriciteit. Dit betekent dat je niet alles tegelijk aan kunt zetten, want dan springt de zekering eruit. Het uitgangspunt is 1 apparaat tegelijk: koffiezetapparaat, waterkoker OF kachel, NIET tegelijk. 

Zou je het bij je vertrek aan ons willen laten weten als er per ongeluk iets kapot is gegaan? 

De dieren op de Dijksehoeve

Op de Dijksehoeve wonen verschillende dieren die je tegen zou kunnen komen:

 • De honden heten Bing en Angel. Ook al lijkt het soms van niet, maar ze krijgen echt voldoende te eten, dus graag niet bijvoeren
 • De schaapjes Dropje en Hopje. De twee Ouessant schapen, het kleinste schapenras ter wereld. Je mag gerust de wei in om ze te aaien, maar hou er rekening mee: het zijn en blijven dieren en kunnen altijd onverwacht reageren. Ook Dropje en Hopje krijgen voldoende te eten en hoeven niet bijgevoerd te worden
 • De kippen. ‘Kan ik dan echt nergens mijn eet-resten kwijt?’ Jawel, bij onze kippen. Deze eten nagenoeg alles, behalve schillen en citrusvruchten. Als dank leggen ze dagelijks een ei en deze mag je pakken en opeten. Ook de kippen zijn tam en kunnen naar hartenlust geaaid en geknuffeld worden. 
 • De konijntjes Sterre, Coco en Pip houden ook erg van knuffelen, dus hou je vooral niet in. Je mag ze ook verzorgen: water geven en verwennen met af en toe een heerlijke wortel of blaadje sla. 
 • Poes Pien. Onze kat zorgt door haar aanwezigheid niet alleen voor wat gezelligheid met haar hoog aaibaar-en knuffelgehalte, maar zorgt ook dat de muisjes weg blijven. Soms is ze ondeugend en probeert ze iets lekkers mee te snoepen, maar dat mag ze niet! Door haar niks te geven zal ze muisjes blijven vangen en is ze de campinggasten niet tot last. 

De omgeving van de Dijksehoeve

De omgeving van de Dijksehoeve is rijk bevoorrecht met mooie, aantrekkelijke en uitdagende (vakantie) bezigheden of uitstapjes. Je mag natuurlijk ook helemaal niks doen en lekker genieten van de rust en mooie omgeving, maar dat hoeft niet! 

Een kleine greep uit al het moois in de buurt vindt je hier

‘Wat is dat voor een plant tegenover de Dijksehoeve?’. Dit is een veld, van maar liefst 25 hectare, aan frambozenplanten, compleet met verharde paden om heerlijk eens doorheen te kunnen wandelen.  

Dijksehoeve en duurzaamheid

Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk op de Dijksehoeve. Om hier een bijdrage aan te leveren krijgen wij bijvoorbeeld 100% van onze elektriciteit van de zon, vangen we regenwater op en bouwden wij de Dijksehoeve voor 80% van circulaire materialen. Help je ons mee met verduurzamen? 

🚮 Afval scheiden

 • Groen afval mag bij de kippen (uitgezonderd harde schillen)
 • Plastic in de groene bakken en rest in de grijze bakken

💦  Zuinig met (warm) water

 • Douche niet onnodig lang
 • Gebruik voor de vaat de afwasbak 
 • Draai de kraan na gebruik (goed) dicht

💡Zuinig met elektriciteit

 • Laat de buitenverlichting van je tent niet onnodig aan (als je gaat slapen) 
 • Zet de verwarming niet onnodig aan (voorverwarmen heeft geen zin in een tent)
 • Als de verwarming aan staat, doe dan je tent dicht

Meer info over Dijksehoeve en Duurzaamheid vindt je hier.

Wandel-en fietsroutes

Hou je van wandelen of fietsen, dan val je helemaal met je neus in de boter! Op 300 meter vanaf de Dijksehoeve ligt knooppunt 42 voor fietsers en knooppunt 5 voor wandelaars. Zowel de fiets-als wandelroute komen langs de Dijksehoeve. Ook loopt het Planetenpad langs de Dijksehoeve, een wandel/fietstocht in schaalmodel van ons zonnestelsel, waarbij de planeet Jupiter als ‘stop’ tegenover de Dijksehoeve staat.

In de Bienie Bar zijn enkele wandel-en fietsroutes. Ga lekker op avontuur in de omgeving en geniet van al het moois. Graag de routes na gebruik weer terugleggen a.u.b.:

Wandelroute 1: Langs de Wittering, 2,8 km enkel

Deze avontuurlijke wandelroute loopt langs de oever van de Wetering en eindigt bij Boerderij Terras Het venster in Vinkel. Zorg dat je goede schoenen aan hebt. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens. 

Wandelroute 2: 4 Durpen Route, 5,4 km enkel

Met deze route kom je in de vier dorpen:

 • Nistelrode (start)
 • Heesch
 • Loosbroek
 • Heeswijk Dinther (einde)

De route is zowel te wandelen als te fietsen en is ook geschikt voor kinderwagens. De route eindigt bij Ijsboerderij de Cleefshoeve waar je op het terras kunt genieten van heerlijk, zelfgemaakt ijs.

Wandelroute 3: Binnendur, 3,5 km enkel

Met deze wandelroute loop je over een prachtig binnendoor-zandpad naar het centrum van Nistelrode. De route is niet geschikt voor kinderwagens. De route eindigt aan het dorpsplein bij Ijssalon De Buren waar je op het terras kunt genieten van vers en lekker roomijs. Naast De Buren is Eetcafe ’t Pumpke waar ze een uitgebreide lunch-en dinerkaart kaart hebben met de lekkerste  (streek)gerechten.